zondag 13 september 2015

#ZondagBakdag Cinnamon Rolls - Bakken Met Menno


Vandaag op #ZondagBakdag weer een heelrijk recept uit Menno's boek: Bakken Met Menno, de Cinnamon Rolls. Benieuwd hoe je deze heerlijke Amerikaanse lekkernijen kunt maken? Lees dan snel verder!… 

Ingredienten:

DEEG
- 75 gram boter
- 235 ml melk
- 11 gram instantgist
- 615 gram bloem
- 100 gram kristalsuiker
- 1 tl zout
- 2 biologische eieren

VULLING
- 225 gram bruine basterdsuiker
- 2,5 eetlepel kaneel
- 75 gram roomboter

ICING
- 85 gram roomkaas
- 60 gram boter, op kamer temperatuur
- 200 gram poedersuiker
- 1 tl vanille-extract
- 1 mespunt zout

keukenthermometer


Smelt de boter


Maak de melk warm tot ongeveer 40 graden


Haal de melk van het vuur en doe de instant gist er bij.


Meng de bloem, kristalsuiker en zout met de deeghaak. Voeg de gesmolten boter en het melk-gist mengsel toe. Doe dan de eieren er bij. Meng het deeg op een lage stand tot een soepel deeg en stop het in een kom.


Ik had eerst een te kleine kom, omdat het deeg nog moest gaan rijzen.


Doe er een vochtige keukendoek  op en laat het op een warme plek één uur rijzen


Verwarm de oven voor op 200 graden


Rol het deeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 40 x 50 cm. 
We zijn nu aangekomen bij de vulling.


Smeer de Roomboter er op



Meng de basterdsuiker met de kaneel


Verdeel het suikermengsel over de deel plak.


Rol het op met de lange kant onder



Snij de deeg rol dan in ongeveer 12 stukken van ongeveer 4 cm. Doe hier weer de vochtige keukendoek op en laat 30 minuten rijzen.


Dit had ik uiteindelijk nog over


Zet ze dan in de oven voor 15 minuten.



Nu gaan we de icing maken. 
Mix de roomkaas, boter, poedersuiker, vanille-extract en zout met de mixer.


Bestrijk de Cinnamon Rolls met de icing, Niet alles gebruiken! Ik hield nog meer dan de helft over.


Volgens Menno moet je de Cinnamon Rolls warm serveren zodat de binnenkant nog lekker warm en zacht is, maar aangezien ik het voor in de avond had gemaakt ging dat niet. Maar dit is helemaal geen probleem. Koud zijn ze ook lekker.





De Cinnamon Rolls zien er prachtig uit en smaken ook zo, Heerlijk!


Deze keer deelde ik mijn #ZondagBakdag creatie met Leon, Ilse, Rick en Sem. ''Ze zijn super, heerlijk zacht aan de binnenkant'' 


Zoals Sem zei: ''Zelfs ik lust ze, en dat zegt wel wat''




Tot de volgende #ZondagBakdag?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten