zondag 25 oktober 2015

#ZondagBakdag - Appelkruimeltaart Met Gele Room


Oops , het is al weer een tijd geleden dat ik een zondag bakdag online heb gezet.. Het kwam er gewoon niet van :(. Maar nu is ie er weer met wel een heel verrukkelijk recept, namelijk: Appelkruimeltaart met Gele Room. Recept van Uit Paulines Keuken. Benieuwd? Klik snel door!…

Ingredienten:

Gele Room:
- 500 ml volle melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 gram suiker
- 25 gram bloem

Appeltaart:
- 6 goudreinetten
- 300 gram bloem
- 150 gram witte basterdsuiker
- 175 gram koude boter
- 1 ei
- 1 zakje vanille suiker
- 2 tl kaneel
- 1 citroen

Kuimeldeeg:
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
 75 gram geschaafde amandelen (heb ik niet gebruikt omdat we dat niet in huis hadden, ik heb in plaats hiervan wat extra bloem gebruikt)

Voor de Gele Room:
Mix de eidooiers met de vanillesuiker en de suiker tot dat het bijna wit is.


Kook de melk in de tussentijd



Zeef de bloem bij het ei/suikermengsel en meng dit.


 Meng de warme melk door het ei/suiker mengsel. Zorg dat je goed blijft roeren anders ontstaan er klonten. 


Stop dit mengsel weer terug in de pan en blijf roeren tot dat er een dikke pap ontstaat


Laat het afkoelen maar blijf steeds nog even roeren want anders ontstaan er velletjes. Als het helemaal is afgekoeld mag het in de koelkast.

Voor de Appeltaart:
Meng de basterdsuiker en de bloem


Schaaf de GELE schil van de citroen en doe dit er bij.


Doe de helft van de boter er ook bij en kneed dit door elkaar


Doe nu het losgeklopte ei er bij en de rest van de boter en kneed tot je er een bal van kunt maken.




Zet het deel voor een kwartiertje in de koelkast.


Schil de appels en snij ze in blokjes, doe deze in een bak en doe er wat citroensap, vanillesuikert en kaneel bij.


Laat dit in de smaken in de appels trekken.

Voor het Kruimeldeeg:
Mix de boter, de suiker en de bloem tot dat je een soort kruimels ziet ontstaan. Nu kan je de geschaafde amandelen toevoegen.  



Vet de taartvorm in.


Rol van de deeg bal een plak en doe deze in de vorm.




Prik met een vorm gaatjes in de bodem.


Doe een lekker dikke laag gele room in je taart.


Doe de appels er in en druk het een beetje aan.



Strooi de kruimels er over.


Nu kan hij de oven in! Ongeveer 60 minuten op 175 graden. :)




Wauw wat is deze taart lekker zeg! Ik moet zeggen dat ik misschien te weinig gele room heb toegevoegd naar mijn smaak maar dat maakte voor het totaalplaatje niet uit. Hij was echt heel lekker! Zeeeeeker een aanrader om een keer te bakken! 

 Zie ik je bij de volgende Zondag Bakdag? Of een ander artikel natuurlijk! :)


<a href="http://www.bloglovin.com/blog/14516325/?claim=wz5ygmz6vz8">Follow my blog with Bloglovin</a>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten