dinsdag 17 februari 2015

Niet zo happy? 8 tips om uit je dip te komen!



Ik merk dat ik de laatste tijd veel verhalen hoor over mensen die in een dipje zitten. Ook ik heb hier wel eens last van. In een dip zitten is heel vervelend, je voelt je moe en je hebt geen energie om iets te doen, je kunt je maar lastig concentreren en je hebt nergens echt zin in. Hier zijn mijn tips om uit je dip te komen! (deze tips zijn geen garantie om uit je dip te komen maar dit zijn tips die bij mij heel goed werken)



1. Accepteer Jezelf, als je in een dipje zit gaat er soms wel iets mis, je laat per ongeluk een bord vallen, je stoot je teen of je gooit koffie om. Dit kan allemaal gebeuren, je moet hierdoor niet boos op jezelf worden, accepteer dat je niet perfect bent en dat er soms ook iets mis kan gaan.

2. Relax! Maak je hoofd leeg en ontspan door iets te doen waarbij je niet hoeft te stressen en je nergens druk om hoeft te maken. Doe een DIY, lees een boek of ga een film kijken. Doe iets leuks waarbij jij en ontspannen voelt.

3. Bewegen, Sporten/bewegen helpt erg goed tegen een dipje. Je bent lekker bezig en je vergeet je problemen even. Na het sporten heb je ook nog een fijn gevoel van voldoening en dan kan je lekker even onder de douche of in bad om te relaxen.

4. Muziek, Zet je favoriete muziek aan! Muziek helpt je bij het nadenken en maakt je vrolijk.

5. Ruim je kamer op, Een opgeruimde omgeving geeft rust.

6. Maak een moodboard, knip allerlei leuke plaatjes uit tijdschriften die jou blij maken en plak deze op een papier/karton/canvas en hang het op een plek waar je het elke dag zult zien. Elke keer als je je moodboard ziet zul je een vrolijk gevoel krijgen.

7. Slapen, Mensen slapen over het algemeen veel te weinig. Als je te weinig slaapt zul je minder energie hebben en minder vrolijk zijn. Ga eens een paar avonden achter elkaar vroeg naar bed. Je zult je veel vrolijker voelen en meer energie hebben om leuke dingen te doen.

8. Wees dankbaar, het kan misschien best moeilijk zijn om als je in een dip zit positief te denken, maar
onthoud wat er goed en leuk is in je leven en probeer positief te zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten